Home icon Kalmar etusivu / News & Insights / Artikkelit / 2509Vuosaari_Service_Technicians
Share: KALMAR.HE28.26
Petran ja Sudar löysivät oman alansa huoltoteknikon haalareissa

Petran ja Sudar löysivät oman alansa huoltoteknikon haalareissa

Kalmarin Vuosaaren toimipisteelle saatiin keväällä kaksi huoltoteknikkoharjoittelijaa, jotka jatkoivat Kalmarilla kesätyöntekijöinä harjoittelujakson jälkeen.

Petra ja Sudar ovat molemmat alanvaihtajia. Petra on aikaisemmin kouluttautunut lähihoitajaksi, Sudar taas merkonomiksi.

Sekä Petra että Sudar kuulivat Kalmarista ensimmäisen kerran koulun järjestämässä rekrytointitilaisuudessa, jossa heidän mielenkiintonsa alaa ja työnantajaa kohtaan heräsi.

“Olen aina ollut kiinnostunut käsillä tekemisestä ja toiminut kotimaassani Nepalissa myös puuseppänä, joten työnkuvaus herätti mielenkiintoni,” Sudar kertoo.

Koska ala oli molemmille uusi, ei odotuksia työn suhteen juurikaan ollut. Sudar kertoo kuitenkin yllättyneenä työn fyysisyydestä. Petra puolestaan jännitti alussa korkeissa paikoissa työskentelyä, mutta kertoo päässeensä yli korkean paikan kammostaan. 

“Nyt olemme jopa päässeet itse ajamaan korkeita konttilukkeja ja nostureita,” hän kertoo.

Työtehtävien monipuolisuus inspiroi

Huoltoteknikon työtehtävät ovat hyvin monipuolisia. Vaikka jokainen päivä on erilainen, yleisiä tehtäviä ovat olleet esimerkiksi koneiden huollot. Kevään työharjoittelujakso sekä kesätyö ovat opettaneet molemmille paljon käytännön taitoja, sillä koulussa on aikaisemmin tehty vain joitakin mekaanisen asennuksen harjoituksia, sekä pieniä hitsaustöitä.

Harjoittelijat kertovatkin oppineensa paljon uutta käytännön tekemisen kautta. Heidän mielestään mieleenpainuvia hetkiä työssä on, kun onnistuu selvittämään haastavia konevikoja. 

“On hieno tunne, kun saan ratkaistua jonkin ongelman itsenäisesti,” Sudar sanoo. 

Satama-alue on työympäristönä mielenkiintoinen, Petran sanoin “täysin oma maailmansa.”

Kalmarin tiimi on kuitenkin ollut alusta asti molempia kohtaan hyvin kannustava, ja apua kaikkiin tehtäviin on aina tarjolla. Kaikista työntekijöistä välitetään ja heistä pidetään hyvää huolta. Petra ja Sudar saivat heti ensimmäisenä työpäivänä uudet työvaatteet ja pian myös omilla nimillä varustetut Kalmarin työasut. Tämä loi harjoittelijoille heti ensimmäisestä päivästä alkaen sellaisen olon, että he ovat osa työporukkaa.

Huoltoteknikon työ tuntuu merkitykselliseltä

Petralle ja Sudarille on tärkeää, että he tuntevat tekevänsä merkityksellistä työtä. 

Koneet täytyy saada tehokkaasti huollettua, jotta ne pysyvät ajettavissa ja että ahtaajat voivat tehdä työnsä. Lisäksi koneiden tehokas huolto turvaa tavaraketjun liikkumisen. Työn tehokkuudella on myös merkittävää rahallista arvoa, kun koneiden seisonta-aikaa saadaan vähennettyä.

Tähtäimessä tulevaisuus huoltoteknikkona

Petra ja Sudar molemmat kertovat löytäneensä huoltoteknikon työn myötä oman alansa. Opintojen viimeistelyjen jälkeen he molemmat haluavatkin jatkaa huoltoteknikkoina työskentelyä. 

“Minulla ei ole kertaakaan ollut Kalmarilla sellainen olo, että töihin on ikävä tulla,” Sudar sanoo.

Vinkit tuleville hakijoille

Petra ja Sudar kehottavat huoltoteknikon työstä kiinnostuneita osallistumaan erilaisiin rekrytointitilaisuuksiin, joissa on mahdollisuus kuulla enemmän potentiaalisista työnantajista. Lisäksi he painottavat että Kalmarilla uskaltaa kysyä mitä vain, sillä kaikki ovat valmiita auttamaan ja antamaan neuvoja. Myös virheisiin suhtaudutaan ymmärtäväisesti ja työturvallisuudesta pidetään erittäin hyvää huolta.

“On myös hyvä varautua siihen, että työssä täytyy tottua likaisuuteen,” Sudar naurahtaa.

Subscribe and receive updates in your email

Tilaa julkaisujamme